Ki ne vágyna arra, hogy megértse a világot és megértesse magát más emberekkel?

A legtöbb ember úgy nyilatkozott, hogy a szeretet és az egészség mellett három olyan dolog van, ami kivétel nélkül mindenki számára örömet okoz.

Az utazás: ismeretlen tájak felfedezése, ismert földrajzi nevezetességek meglátogatása és a szabadság, mely akár nyaralás, akár téli kirándulás, feltölti az energiakészleteinket.

A kommunikáció, mely jelenthet akár egy jó beszélgetést, egy sikeres üzletkötést vagy csak egy segítségnyújtást egy eltévedt turistának és természetesen ezer mást is.

A barátság, kapcsolatok, mely nélkül az ember nem lehet teljes. Talán minél távolabb élő barátaink vannak, minél több nációt ölel fel a kapcsolati körünk, minél több kultúrát ismerhetünk személyesen, annál csodálatosabb életet élhetünk.

Eredetiben olvasni Garcia Marquezt, törökül kérni a belépőjegyet a Seraj-ba,angoulul élvezni a Broadway-n a The Lion King musicalt,németül beszélgetni a meccs előtt a Bayern szurkolókkal megérteni a párizsi Rodin múzeum idegenvezetőjét, spanyolul köszönni meg az útbaigazítást az El Camino-n, vagy vitatkozni a ferde torony esélyein Pisaban és még megannyi csodálatos élmény. Csak egy döntés kell, hozzá és némi szorgalom. A nyelvtudás egy örök gyönyörű kaland, mely kitágítja a világunkat és lehetőséget teremt, hogy megértsük a többieket és megértessük magunkat.

A többi már csak egészség és szeretet kérdése.

Legalább egy másik nyelv elsajátításával többszörösére nőnek az esélyeink

 • a munkaerőpiacon ( bérszínvonal, bérbiztonság, elhelyezkedési esély)
  Ma már egyértelmű, hogy akár itthon, akár külföldön könnyebben és jobb munkát kap az, aki képes gyorsan és könnyedén megértetni magát a munkaadó nyelvén
 • a kapcsolatteremtésben
  Akár személyesen, akár online szeretnénk ismerkedni, mind a privát, mind az üzleti világban növeli az esélyünket egy második nyelven stabil ismerete
 • kulturális értékek megismerésében
  Egyre könnyebb hozzájutni a könyvekhez is eredeti nyelven. Sokan állítják, hogy a legjobb szinkron sem ér fel egy eredeti nyelven hallott film vagy színházi előadás élményével.
 • a a világ megismerésében, megértésében
  Az Internet valóban otthonunkba hozza a világot. Bármit megismerhetünk a monitor előtt ülve, de ha van lehetőségünk a vágyott helyszíneken személyesen megfordulni és ott találni egy érthető és beszélt nyelvet, akkor tényleg az egész világ az otthonunk lehet.
A világ leggyönyörűbb nyelvét a világon mintegy 15 millióan beszélik, a leghasznosabbnak ítélt nyelvet cca 550 millióan, a legtöbbet beszélt nyelvet pedig 1390 millióan.
Ön, aki e sorokat olvassa, elsajátította a világ 3. legnehezebb nyelvét és tökéletesen beszéli azt. Megváltozna az élete, ha beszélne egy másikat?
Igen, érdekel!